Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσίαση Πολιτιστικού Προγράμματος "Ο παππούς και η γιαγιά, έναν καιρό και μια φορά..."

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2013 το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο "Ο παππούς και η γιαγιά, έναν καιρό και μια φορά...", υλοποιώντας τη δραστηριότητα θεατρικού παιχνιδιού στο Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου. Απόδειξη είναι ο ενθουσιασμός των μαθητών και πριν αλλά και μετά τη δράση μας. Η επιτυχία οφείλεται στη Αρχική Αξιολόγηση και προετοιμασία των μαθητών πριν πάμε στο Μουσείο. Στα πλαίσια της προετοιμασίας ακολουθήθηκε πιστά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, όπως έχει συνταχθεί στο σχέδιο υποβολη προγράμματος, δηλαδή: 
  • Παρουσιάστηκε στους μαθητές η ιστοσελίδα του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου και περιηγηθήκαμε στις αίθουσες και στα εκθέματα διαδικτυακά.
 

  • Απαντήθηκε ηλεκτρονικά ερωτηματολόγιο γενικών γνώσεων για τα λαογραφικά μουσεία και ειδικά για το Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, μέσα από το οποίο ελέχθηκε τι αντιλήψεις έχουν οι μαθητές για το θέμα, τι γνώσεις έχουν για τη λαογραφία της περιοχής τους αλλά και απαντήθηκε σε τι ακριβώς δραστηριότητα θέλουν να συμμετάσχουν με την επίσκεψή μας εκεί.
  • Οργανώθηκε συνέντευξη από γιαγιά μαθητών μας η οποία μας απάντησε στις απορίες που είχαμε για τα εκθέματα του μουσείου, μας έδωσε το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής που ζούσε και, ύστερα από στοχευμένες ερωτήσεις από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό που υλοποιεί το πρόγραμμα, οι μαθητές πήραν μια γεύση για το θέμα του θεατρικού παιχνιδιού στο μουσείο.
 
  • Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αρχικές αντιλήψεις των μαθητών, και συζητήθηκαν μαζί με τη γιαγιά. Οι μαθητές αρχίζουν να οικοδομούν τη νέα τους γνώση.






  • Σχεδιασμός των φύλλων εργασίας για το μουσείο, χωρισμός των μαθητών σε υποομάδες και διανομή ρόλων.
 
  • Εργασία ομαδική με συμπλήρωση των φύλλων εργασίας στον ανάλογο χώρο στο μουσείο και προετοιμασία παρουσίασης.
  • Παρουσίαση στην ολομέλεια!

  • Τελική αξιολόγηση!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!