Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα

Ελαιώνας, 19/10/2011
Αγαπητοί γονείς,

Τη φετινή σχολική χρονιά θα υλοποιηθούν στο τμήμα μας Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων. Θα επιδιώξουμε να ενταχθεί το σχολείο μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning. Σε αυτή μας την προσπάθεια θα χρειαστούμε και τη δική σας υποστήριξη, περισσότερο ηθική με το να ενθαρρύνετε τα παιδιά στις μικρές εργασιούλες.
Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία μας θα είναι:
  1. Πρόγραμμα για την Παιδική Λογοτεχνία: Θα διαβάζουν, ανά χρονικά διαστήματα, συγκεκριμένα βιβλία κι έπειτα θα τα παρουσιάζουμε με διάφορους τρόπους. (πχ. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, δραματοποίηση στη σχολική εορτή από τους μαθητές της Β', Ε', ΣΤ')
  2. Πρόγραμμα για την Υγεία: Δραστηριότητες για να γνωρίσουν οι μαθητές τις δυνατότητες πρόσβασης σε Κέντρο Υγείας, προληπτική ιατρική και μελέτη των υποδομών του χωριού στον τομέα αυτό, ώστε να εξικοιωθούν με θέματα που αφορούν άμεσα και έμμεσα τους ίδιους, ως μέλη της τοπικής κοινωνίας.
  3. Πρόγραμμα Μαθητικού Τύπου: Ηλεκτρονικά θα δημοσιεύονται οι μελέτες των μαθητών, οι ομαδικές, δηλαδή, δραστηριότητες. Θα κατασκευαστεί σχολικό ιστολόγιο και θα εμπλουτίζεται με το υλικό που θα επεξεργαζόμαστε. Παράλληλα, θα παρουσιάζεται και μέρος από τη Σχολική Ζωή (γιορτές, εκδρομές, δραστηριότητες)
Η δασκάλα των Β', Ε', ΣΤ'
Ευτυχία Τούλιου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!