Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αλλαγή και έπαρση σημαίας

Αυτούς τους καιρούς που ζούμε, ακόμα περισσότερο τώρα, δεν πρέπει να περιφρονούμε ό,τι δηλώνει την ταυτότητά μας. Το έμβλημά μας, το σύμβολο της πατρίδας μας. Γιατί αυτή μονίμως καταπατάται. Και μιλάμε για την εθνικότητά μας, για το εθνικό μας φρόνιμα που πρέπει να είναι πάντα υψηλό.
Η ελληνική σημαία του σχολείου μας είχε φθαρεί, αναμενόμενο λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά σοβαρό και έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης. Δεν είναι εντροπή για ένα σχολείο, για τους δασκάλους και τους μαθητές, να έχουν τη σημαία τους να κυματίζει φθαρμένη;
Αυτό το μικρό- αλλά τόσο σημαντικό μάθημα- κάναμε στο προαύλιο στις 7 Οκτωβρίου και στην ώρα της Γυμναστικής. Οι μαθητές βοήθησαν να αντικατασταθεί η σημαία μας και να γίνει η έπαρση. Δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε στην υποχρέωση που είχαν στο παρελθόν οι μαθητές να κάνουν έπαρση σημαίας με το ξεκίνημα της μέρας στο σχολείο.


1 σχόλια:

Συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό για τη δημιουργία του πανέμορφου αυτού σχολικού ιστολογίου!!! Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενθαρρύνονται από την ευρύτερη σχολική κοινότητα και τη τοπική κοινωνία και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση!
Καλή αρχή και καλή συνέχεια!!!

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!