Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στολισμός Δέντρου στο Διακοπτό!


Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου δηλώσαμε το παρόν ως σχολείο στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στολισμού δέντρου της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού. Στη γιορτή αυτή συμμετείχαν Σύλλογοι, ο Παιδικός Σταθμός Διακοπτού, το Νηπιαγωγείο Διακοπτού και το Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα.  
Κατασκευή στολιδιών στην τάξη



Εμείς στολίσαμε με χειροποίητα στολίδια το δέντρο στην αγορά του Διακοπτού κι έπειτα εκφωνήσαμε λόγο. Δύο ακόμα μαθητές μας που συμμετέχουν στο χορευτικό τμήμα του Διακοπτού ήταν εκεί και τους χαρήκαμε! Παρακάτω είναι η ομιλία-πρόσκληση για το δρώμενο που θα παρουσιάσουμε στο σχολείο μας την ημέρα της γιορτής.





Ομιλία από τη μαθήτρια της ΣΤ' Τάξης, Αγγελική Σταματοπούλου.
Αγαπητοί μας φίλοι, καλησπέρα!

Χριστούγεννα φτάνουν, μεγάλη γιορτή για όλους τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο! Άνθρωποι στην πόλη, άνθρωποι στην επαρχία, άλλοτε και τώρα, υποδεχόμασταν και υποδεχόμαστε το Χριστό που έρχεται στη Γη. Η χαρά αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν μοιραζόμαστε με άλλους ανθρώπους θρύλους και παραδόσεις, τα γνωστά έθιμά μας για το Δωδεκαήμερο.
Έτσι, το σχολείο μας στα πλαίσια του καινοτόμου ευρωπαϊκού προγράμματος  
Etwinning   ξεκίνησε μια δραστηριότητα ανταλλαγής ιστοριών λαϊκών για τα Χριστούγεννα.
Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα δουλεύουν με θέρμη πάνω στα έθιμά τους, τα μοιράζονται στο Διαδίκτυο και, τέλος, ένα κουκλοθέατρο με ήρωες τους χαρακτήρες των ιστοριών αυτών που έλεγε η γιαγιά στο τζάκι καθισμένη και γύρω τα εγγόνια της θα παρουσιαστεί.
Συγκεκριμένα το σχολείο μας επέλεξε ένα παραμύθι με καλικάντζαρους που λέγεται: << Η Μάρμπω και η Κάλλω >>. Γι’ αυτό, φτιάξαμε κούκλες και θα το παρουσιάσουμε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.
Το ίδιο θα κάνουν και τα υπόλοιπα σχολεία, και στη συνέχεια, αφού το βιντεοσκοπήσουν στη γιορτή τους και θα το μοιραστούν μαζί με τις υπόλοιπες χώρες.
Θα χαιρόμασταν εάν παρευρεθείτε στο σχολείο μας, ώστε να απολαύσετε τη διασκεδαστική παράσταση που για πρώτη φορά δίνουμε.
Καλές Γιορτές. Ευχαριστούμε πολύ!

 

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!