Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων για eTwinning


2/θ Δημοτικό Σχολείο Ελαιώνα                                                 02/11/2012

Θέμα: «Ενημέρωση για πρόγραμμα eTwinning»

Αγαπητοί γονείς,
Στο σχολείο μας κι εφέτος θα υλοποιηθεί καινοτόμο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο Once upon a timein my country!”, και περιεχόμενο την πλούσια λαογραφική μας παράδοση. Μέσα από αυτό οι μαθητές θα έχουν τη χαρά να μοιραστούν τις εργασίες τους με συνομήλικους μαθητές από Αγγλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και θα γίνουν μικροί δημοσιογράφοι-ερευνητές ρωτώντας και αναζητώντας λησμονημένα μα όμορφα παραμύθια της γιαγιάς και προγιαγιάς από το χωριό. Έτσι, οι μαθητές θα εξοικειωθούν με την μοναδική πολιτισμική μας κληρονομιά και θα είναι σε θέση να τη μεταλαμπαδεύσουν και να τη διατηρήσουν ζωντανή. Σκοπός μας- και ευχή μας- είναι όλο το υλικό που θα συλλέξουμε να το συμπεριλάβουμε σε ένα βιβλίο, το οποίο να εκδοθεί λίγο πριν τη λήξη του σχολικού μας έτους.
Πρώτη δραστηριότητα ήταν η παρουσίαση του σχολείου, όπου κι έγινε. Στους μαθητές μας προβάλαμε τις παρουσιάσεις των υπόλοιπων σχολείων για την πρώτη γνωριμία. Στη συνέχεια, είχαμε επικοινωνία μέσω Chat από τη φόρμα του Twinspace με μαθητές από την Αγγλία και Ισπανία.
Σήμερα, οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και ζωγράφισαν τον αγαπημένο τους ήρωα από την Ελληνική Μυθολογία ή από τους Μύθους του Αισώπου. Ξεκινάμε από τα αρχαία χρόνια, ώστε να φτάσουμε στο κύριο μέρος του έργου μας που είναι η λαογραφία μας.
Οι εργασίες θα γίνονται στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό της δράσης, Τούλιου Ευτυχία.

Με εκτίμηση,
Το εκπαιδευτικό προσωπικό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!