Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Τα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του τόπου (Ελλάδα- Πολωνία)

Τα συγχαρητήρια δεχτήκαμε στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Ελαιώνα την ημέρα της γιορτής λήξης στους θεατές μας. Η 12λεπτη ταινία που συνέθεσε η ομάδα Etwinning του σχολείου μας ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και αφιέρωμα αρκετών ωρών από τους μαθητές. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και ο Σύλλογος Γονέων (κα. Μαρία Αργυροπούλου) και η δημοσιογράφος κα. Αθανασία Σταματοπούλου. Οι γνώσεις ειδικών και η προσπάθεια για να βγει προς τα έξω μια καλή εικόνα για την περιοχή μας, μας έδιναν δύναμη ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγωγής της ταινίας.
Συγκεκριμένα για τη δημιουργία της ταινίας πραγματοποιήθηκαν τα εξής:
  1. Προβολή βίντεο από το αρχείο του σχολείου σχετικά με πρόσφατη επίσκεψή τους σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο της περιοχής. 
  2. Διάλογος σχετικά με τη συγκομιδή ελαιοκάρπου και συσχετισμός με το νέο όνομα του χωριού 
  3. Μετάφραση στα αγγλικά μερικών πληροφοριών για το μάζεμα της ελιά στην περιοχή μας και την επεξεργασία στο ελαιοτριβείο, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για το τελικό βίντεο-ντοκιμαντέρ 
  4. Επίσκεψη στο σχολείο από δημοσιογράφο κρατικού καναλιού, ώστε να μας βοηθήσει στη δημιουργία ντοκιμαντέρ.  
  5. Διανομή ρόλων για την ταινία-ντοκιμαντέρ που θα βιντεοσκοπούσαμε στο πεδίο.  
  6. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο «Σπήλαιο Βουραϊκού Ηρακλή» που ανήκει στο Τοπικό Διαμέρισμα Ελαιώνα και μαγνητοσκόπηση ταινίας σχετικά με την παλιά ονομασία «Τρυπιά». Επίσκεψη στον ιστορικό παραδοσιακό οικισμό Σήμαντρο εντός του χωριού που σχετίζεται με την ιστορία του Ελαιώνα και μαγνητοσκόπηση.
  7. Μετάφραση στα αγγλικά για να μπουν οι υπότιτλοι στο ντοκιμαντέρ. Επεξεργασία υλικού και δημιουργία 12λεπτου ντοκιμαντέρ. Δημοσιοποίησή του στα άλλα σχολεία.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους οι οποίοι συνέβαλαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!