Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη στα καταστήματα του Ελαιώνα

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας διαθεματική δραστηριότητα. Η εργασία μας έχει θέμα την αγορά του χωριού. Εργαλείο για την έρευνα είναι η συνέντευξη στους ιδιοκτήτες ή υπαλλήλους των μαγαζιών. Οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων ετοίμασαν τις ερωτήσεις, δουλεύοντας με ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Οι μαθητές της Β' Τάξης έφτιαξαν κάρτες τις οποίες μοίραζαν στα μαγαζιά που πήγαμε. Με τη δραστηριότητα αυτή επιδιώκεται οι μαθητές να γνωρίσουν την αγορά του τόπου τους καλύτερα και να προβάλουν τα προβλήματα των συγκατοίκων τους μέσα από αυτή. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναλύονται παρακάτω από τις μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' Τάξης.

Στο δρόμο οι μικροί δημοσιογράφοι
Κομμωτήριο κ. Αγγελικής Γρηγοροπούλου
Φούρνος κ. Ελευθερίας Κυρίτση
Καφενείο κ. Μαρίνου Δημητρόπουλου
Mini Market- Παντοπωλείο κ. Ρούλας Ευσταθίου
Καφενείο κ. Μαριάνθης Ροδοπούλου
Κρεοπωλείο κ. Δημήτρη Τσινούκα
Φούρνος κ. Γιώτας Μητροπούλου "Αρτογνωσία"
Παντοπωλείο κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γράφουν οι: Μαρία Δημοπούλου και Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου

Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών στην ερώτηση: "Πόσους υπαλλήλους έχετε;" απάντησαν οι μισοί ότι έχουν 1-4 υπαλλήλους και οι άλλοι μισοί απάντησαν ότι δεν έχουν υπαλλήλους.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ρωτήθηκαν αν το καλοκαίρι  έχουν περισσότερους πελάτες την ημέρα και απάντησαν όλοι ότι έχουν πολλούς πελάτες από το χειμώνα.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών στην ερώτηση: "Πότε πρωτολειτούργησε το μαγαζί σας;" απάντησαν οι περισσότεροι ότι το μαγαζί τους πρωτολειτούργησε πριν μερικά χρόνια και οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν έχουν πολύ καιρό που άνοιξαν.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ρωτήθηκαν πόσες ώρες είναι ανοιχτό το μαγαζί τους οι περισσότεροι απάντησαν ότι είναι ανοιχτοί σχεδόν όλη την ημέρα και οι υπόλοιποι απάντησαν ότι είναι ανοιχτή την μισή ημέρα.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών στην ερώτηση: "Πώς σας φαίνεται το χωριό ως κίνηση για το μαγαζί σας;" απάντησαν οι περισσότεροι ότι είναι ευχαριστημένοι και οι υπόλοιποι απάντησαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ρωτήθηκαν για την ηλικία που έχουν οι πελάτες οι οποίοι επισκέπτονται τα μαγαζιά τους και απάντησαν όλοι, ότι τους επισκέπτονται πελάτες ηλικίας από 1-80 χρονών... Δηλαδή, ότι ψωνίζουν και παιδιά και νέοι και ηλικιωμένοι.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών στην ερώτηση: "Πόσους πελάτες έχετε περίπου την ημέρα;" απάντησαν όλοι από 1-50.
Οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών ρωτήθηκαν αν γνώριζαν ότι το μαγαζί τους φτιάχτηκε για να γίνει μαγαζί ή παλιά ήταν σπίτι,οι περισσότεροι απάντησαν ότι φτιάχτηκε για να γίνει μαγαζί και οι υπόλοιποι ότι ήταν παλιά σπίτι και τελικά έγινε μαγαζί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αφήσετε σχόλιο πρέπει να έχετε γραφτεί στο ιστολόγιό μας!